Fyren skriver

Känner du en lust att skriva men vet inte vad eller har du en text du väldigt gärna vill att andra ska läsa? Då är det här sidan för dig.
Varje vecka kommer du hitta en ny skrivövning här inne och du kan följa länkar till olika tips och idéer som hjälper dig i ditt skrivande.

Om du provar en skrivövning och gärna vill att andra ska läsa det du skrivit, kan du lägga in de som kommentar längst ner på den här sidan eller lämna in till mig i biblioteket så lägger jag upp det.

Här kan du hitta gamla skrivövningar.

Veckans skrivövning:
Den här veckan är det alla hjärtans dag. På alla hjärtans dag brukar man ge varandra alla-hjärtansdagskort eller kärleksbrev. Skriv ett påhittat alla-hjärtansdagskort eller kärleksbrev där det ska framgå vilka känslor personen har för den andra, utan att du skriver det rakt ut.

Ett exempel skulle kunna vara det här:

Hej Ove
Jag kan inte sluta tänka på dig, du är i mina tankar nästan hela dagarna när jag går här hemma och rensar avloppen eller som senast i går, när jag gick till tandläkaren. Då önskade jag att du var där med mig, så att vi kunnat uppleva det tillsammans.

För alltid din XXX


Eller


Kära, eller underbara och magnifika (menar jag så klart) Kajsa.
Din storhet (och då menar jag inte att du på något sätt är kroppsligt större än du borde utan att du är ödmjuk och vis) finns det inte någon liknelse för i resten av universum. Jag skulle kunna offra allt jag håller kärt för att få vara i din skugga, men bara om du vill det så klart. Jag försöker självklart inte tränga mig på.

Din underkastade och ödmjuka tjänare

Lycka till

2 kommentarer:

  1. Kurt= Kurt undrade riktigt tokigt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev ju en jättebra mening på Kurt. Va roligt att du ville vara med och prova. Fortsätt med fler namn om du tycker det är roligt.

      Radera